Шотландска клиника, специализирана в лечение на пристрастявания, обяви, че създава

...
 Шотландска клиника, специализирана в лечение на пристрастявания, обяви, че създава
Коментари Харесай

Шотландска клиника ще лекува зависимост от криптовалути

 Шотландска клиника, профилирана в лекуване на пристрастявания, разгласи, че основава стратегия за битка със взаимозависимост от криптовалутите - виртуалните валути, най-известна от които е биткоинът, съобщи AFP.
Пациентите, които не могат да се възпрат да правят ежедневни покупко-продажби с виртуални валути, могат да се включат в интензивна стратегия против взаимозависимост от хазарта, обясниха от клиниката " Кесъл Крейг ", която е една от водещите за лекуване на пристрастявания.

" Пазарът на криптовалути, който се колебае доста и е с висок риск, притегля проблематичните играчи ", сподели терапевтът Крис Бърн от клиниката.

Стойността на виртуалните валути е доста спекулативна и не се основава върху действителни активи. Затова може доста да варира от ден дневно. Докато някои виждат в нея средство за бързо замогване, други предизвестяват за рисковете, които са сравними с тези в
казината.

Голямата неустойчивост на криптовалутите " провокира възбуденост и бягство от действителността ", продължи Крис Бърн, като уточни за образец биткойна, чиято стойност се промени от към 1000 щатски $ до 20 000 $ през 2017 година, а в този момент е към 7110 $. Това може да е " вълнуващо, само че и пристрастява и като пристрастяването към
хазарта, може да е пагубно финансово ".

Клиниката е получила доста молби да включи виртуалните валути измежду зависимостите, които лекува.

 
По публикацията работи: Веселина Василева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР